• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786992

Meer dan 5.000 schuttingen, tuinhekken, erfafscheidingen en bijhorende artikelen

Douglas-hout

Douglas-hout

Douglas-hout heeft als eigenschap dat het van zichtzelf een mooie kleur en houtstructuur heeft. Hierdoor is het goed toe te passen voor zowel binnen als buiten.
Belangrijk is dat wij alleen echt Douglas-hout hebben, en geen Larikshout. Larikshout is kwalitatief wat minder dan Douglas-hout.

Assortiment

Door het grote assortiment Douglas-hout dat schuttingwinkel.com heeft kunt u er echt werkelijk van alles mee maken. Om ons grote assortiment toch overzichtelijk te houden hebben we het opgedeeld in diverse categorieën.
Een greep uit deze categorieën is:

Hierboven zijn wat producten genoemd uit ons Douglas-hout assortiment. Als we wat verder inzoomen op ons Douglas-hout vindt u ook nog vlonderplanken en dakbeschot van Douglas hout.

Eigenschappen Douglas-hout

Douglas palen zijn bij schuttingwinkel.com uniek. Deze zijn namelijk 4 ex-log gezaagd. Dit betekent dat ze geen hart in de kern hebben en daardoor minder kans hebben op scheuren. Tevens bieden wij ook bandgezaagde balken van douglas-hout. Dit is een uniek proces, dat niet veel meer voorkomt. De balken zijn dan aan alle zijden voorzien van licht ruw hout, waardoor de unieke uitstraling van het Douglas-hout meer tot het recht komt. Douglas-hout is in vergelijking met andere houtsoorten grof en kan splinters, wankanten en scheuren bevatten.

Onderhoud Douglas-hout

Douglas-hout heeft geen onderhoud nodig. Wat wel goed mogelijk is, is deze te voorzien van een kleur. Schuttingwinkel.com levert Douglas-hout in enkele standaard kleuren. Namelijk in de kleuren zwart, antraciet, lichtgrijs en wit. Deze zijn geborsteld waardoor de verf dieper in het hout trekt.

Duurzaamheid van Douglas-hout

Douglas hout is verkrijgbaar als blank, maar ook als geïmpregneerd hout. en valt in duurzaamheidsklasse 2-3 bovengronds gebruik is bij douglas-hout altijd het meest aangeraden omdat het douglas-hout bij grondcontact sneller gaat verrotten. daarom adviseren wij om een overkapping van douglas-hout altijd op betonpoeren te plaatsen.

Uw afmeting is er niet bij?

Wilt u graag meer informatie of heeft u vragen over een van onze producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!