• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786992

Meer dan 5.000 schuttingen, tuinhekken, erfafscheidingen en bijhorende artikelen

Douglas-hout palen

Douglas-hout palen

Douglas-hout is een duurzame houtsoort die onbehandeld een levensduur kan hebben tot wel 15 jaar. Erg belangrijk voor Douglas-hout is dat de palen hierbij geen grondcontact hebben, blank douglas is bovengronds erg duurzaam maar gaat bij grondcontact veel sneller verloren. Wilt u Douglas palen toepassen in de grond dan raden wij u aan om druk geïmpregneerde Douglas palen te kiezen. deze geimpregneerde douglas palen kunt u herkennen aan de groene kleur.

Om de groene kleur te bedekken kunt u ervoor kiezen de palen van Douglas-hout te schilderen of beitsen waardoor ze een compleet andere uitstraling krijgen.

een mooie combinatie is zwarte douglas palen met blanke douglas tuinschermen ertussen. Als paal kiest u dan een geïmpregneerde douglas paal die erg duurzaam is dankzij de impregnatie. de blanke douglas houten tuinschermen zorgen dan voor de onmiskenbare douglas uitstaling.

Onderdelen 1 tot 30 van totaal 34

Pagina:
  1. 1
  2. 2
per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Onderdelen 1 tot 30 van totaal 34

Pagina:
  1. 1
  2. 2
per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Douglas-hout palen voor een overkapping

veel overkappingen worden tegenwoordig in douglas-hout uitgevoerd. Douglas-hout leent zich dankzij zijn sterke constructieve eigenschappen en zijn prachtige warme uitstraling. SchuttingWinkel.com levert naast douglas palen ook alle benodigde materialen voor het maken van een Douglas-hout overkapping. zoals Douglas-hout regels, Douglas-hout planken en Douglas-hout rabatdelen. Alle materialen zijn bij ons op voorraad en supersnel leverbaar in heel Nederland. Naast Douglas-hout leveren wij ook de bijbehorende materialen voor douglas houtbouw zoals: Douglas deuren en Douglas ramen, isolatiemateriaal, ijzerwaren, goten en dakbedekkingen zoals EPDM dakfolie, dakpanplaten en dakshingles. 

Om ervoor te zorgen dat de staander van douglas-hout geen grondcontact maakt waardoor er vocht zou kunnen optrekken adviseren wij u de Douglas paal te plaatsen op een betonpoer. deze betonpoer is verstelbaar en heeft een prachtige uitstraling waardoor uw overkapping er ook nog eens veel exclusiever uit gaat zien.

Waar moet ik op letten bij Douglas-hout palen?

De Douglas-houten palen die SchuttingWinkel.com aanbied zijn van hoge kwaliteit en meestal rondom bandgezaagd. dit is een unieke en ouderwetse manier van zagen waardoor alle zijden van de paal licht opgeruwd zijn. dit geeft een mooie warme uitstraling.

De geschaafde Douglas-houten palen die wij aanbieden zijn eerst gedroogd, waardoor deze minder scheuren of kromtrekken, en vervolgens aan vier zijden geschaafd. alle hoeken zijn voorzien van een afgeschuint 'vellingkantje'.

Onze douglas-hout palen zijn altijd 4 ex-log gezaagd wat betekend dat onze Douglas balken uit het hart gezaagd zijn. Dit heeft als voordeel dat onze Douglas balken minder snel scheuren of kromtrekken ten opzichte van het Douglas hout wat veelal aangeboden wordt.

SchuttingWinkel.com biedt Douglas-hout palen aan in verschillende uitvoeringen, te weten: Blank Douglas fijnbezaagd, Blank Douglas geschaafd, Geïmpregneerd Douglas Fijnbezaagd, Geimpregneerd douglas geschaafd, Zwarte Douglas palen.