• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786992

Meer dan 5.000 schuttingen, tuinhekken, erfafscheidingen en bijhorende artikelen

Schutting hout

Schutting hout

Schutting hout is een verzamelnaam voor allerlei soorten hout in allerlei soorten en afmetingen. Zoals de naam het ook al beschrijft is dit met name bedoeld voor het maken van schuttingen. Natuurlijk is het ook geschikt voor allerlei andere doeleinden.

Assortiment

Voor schutting hout bent u bij schuttingwinkel.com aan het juiste adres. Om wat overzicht te geven in ons grote assortiment vindt u hieronder de meeste gangbare houtsoorten:

Gebruik schutting hout

Schutting hout is geschikt om te gebruiken voor het maken van een tuinschutting. Ook is het te gebruiken voor een overkapping of veranda. Mocht u een tuinhuis in uw tuin willen plaatsen, dan kunt u hier natuurlijk schutting hout voor gebruiken. Uiteraard is het ook te gebruiken voor bijvoorbeeld in de houtbouw. Met dit hout is elke constructie te maken.

Onderhoud

Schutting hout heeft op zich geen onderhoud nodig. Afhankelijk van het houtsoort is het wel te behandelen om het vergrijzen wat tegen te gaan. Meer informatie over het onderhoud van de verschillende houtsoorten kunt u op de pagina’s van het houtsoort zelf vinden.

Afmetingen schutting hout

Zoals al aangegeven is leveren wij schutting hout in verschillende soorten en afmetingen. Schutting hout is eigenlijk een verzamelnaam van schuttingpalen, schutting planken en losse regels. Met al deze materialen is het mogelijk een schutting te maken naar eigen wens, en met het houtsoort die u graag wenst.

Duurzaamheid

De duurzaamheid is per houtsoort verschillend. Zo is geïmpregneerd hout, dat voornamelijk uit grenen bestaat, een wat zachtere houtsoort. Doordat het geïmpregneerd is, is het wel weer meer verduurzaamd. Hardhout eikenhout en Douglas hout zijn een hardere houtsoort waardoor deze weer duurzamer zijn.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie of heeft u vragen over een van onze producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!