• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786992

Meer dan 5.000 schuttingen, tuinhekken, erfafscheidingen en bijhorende artikelen

Eikenhout

Eikenhout is een duurzame inheemse hardhout soort en goed toe te passen voor verschillende doeleinden.
Zo is eikenhout bijvoorbeeld goed geschikt voor eikenhouten schuttingen, schuttingpalen van eikenhout of vlonders en terrassen van eikenhout.

Assortiment eikenhout


Schuttingwinkel.com heeft een ruim assortiment in eikenhout voor zowel de schuttingbouw als de houtbouw.
Zo hebben we Eikenhout schuttingpalen die geplaatst kunnen worden tussen schuttingen van eikenhout of hardhout. Wilt u bijvoorbeeld een mooie overkapping maken van rustiek eikenhout, dan hebben wij ook losse schuttingplanken en regels van eikenhout.

Heeft u een mooie eiken houten schutting geplaatst, maar wilt u er ook een schuttingdeur in van dezelfde steil, en hetzelfde hout? Dan hebben we ook eikenhouten schuttingdeuren op een stalen frame.
We kunnen ook verschillende producten uit ons eikenhout assortiment leveren in de kleur antraciet. Met dit hout krijgt u dan een donkere schutting, maar toch met een mooi eikenhout structuur.

Verwerking eikenhout

Het is wel belangrijk dat bij verwerking van eikenhout er RVS materiaal gebruikt worden. Wordt dit niet gebruikt dan ontstaan er lelijke vlekken op het hout vanwege het looizuur dat vrij komt.

Eigenschappen eikenhout

Eikenhout is een harde en duurzame houtsoort, met zo zijn eigen eigenschappen. De eigenschappen van eikenhout zijn:

  • Uitlogen van zuren van het eikenhout
  • Kromtrekken van het eikenhout
  • Scheuren in het eikenhout
  • Noesten in het eikenhout

Eikenhout heeft een robuuste uitstraling en daardoor goed toepasbaar voor de zware houtbouw. Ook voor een overkapping of tuinhuis is eikenhout goed te gebruiken.
Nog een eigenschap van eikenhout is dat de kleur veranderd. Dit zal onbehandeld eerst zwart worden en daarna vergrijzen.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie of heeft u vragen over een van onze producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!