• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786992

Meer dan 5.000 schuttingen, tuinhekken, erfafscheidingen en bijhorende artikelen

Rond hout

De naam zegt het al: met rond hout bedoelen we ook echt hout in een ronde vorm. Dat zijn ronde palen die u voor heel veel doeleinden kunt gebruiken. Dit schuttinghout is ideaal om uw eigen schutting te maken die bij uw tuin past.

De rond hout palen kunnen wij leveren in verschillende diameters en afmetingen. In ons assortiment vindt u zelfs palen van 500 cm lang!

2 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

2 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in

Materiaal rond hout

De palen van rond hout zijn van geïmpregneerd hout of kastanjehout. Het verschil zit voornamelijk in het uiterlijk. De geïmpregneerde palen zijn gefreesd en daardoor strakker afgewerkt dan de kastanje palen. De rond hout palen van kastanje zijn namelijk geschild en daardoor is de vorm wat grilliger. Houdt u echt van robuust dan hebben wij ook nog speciale ronde kastanje palen met schors en een diameter va n25 tot 25 cm. Deze bijzondere ronde palen kunnen wij leveren in lengtes vanaf 250 cm tot maximaal 800 cm!

Levensduur rond hout

De levensduur van de rond hout palen hangt af van de houtsoort. Het geïmpregneerde hout gaat gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. De palen van kastanjehout zijn wat duurder, maar hebben dan ook een duurzaamheid van gemiddeld 15 tot 20 jaar. Bovendien kunt u kastanje rond hout palen direct in de grond plaatsen. Voor de rond hout palen van geïmpregneerd hout raden wij aan om een Postsaver paalbeschermer te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat het hout niet in contact komt met de grond en verkleint zo de kans op rotten.

Waar gebruik je rond hout voor?

Er zijn heel veel mogelijkheden met rond hout palen. Zo kunt u ze naast elkaar zetten om zo een schutting te vormen. Het kan dan een mooie natuurlijke beschutting geven bij uw terras. Als u de palen bovendien steeds op een andere hoogte uit de grond laat steken, krijgt u een heel speels effect.
Maar u kunt de palen van rond hout ook combineren, bijvoorbeeld met gaaswerk. Dit bevestigt u eenvoudig aan de palen met draadkrammen. Vaak kiest men ervoor om vervolgens tegen het gaas aan klimplanten te laten groeien.

Een andere bijzondere combinatie is met schanskorven met daarin natuursteen. Dit geeft een mooie afwisseling van modern met de natuurlijke uitstraling van de ronde houten palen.

De kastanje palen worden vaak gebruikt om kastanje hekwerk op rol vast te zetten. Als u om de twee meter een paal plaatst, komt het hek stevig genoeg te staan.

Leilindes

Een andere toepassing van geïmpregneerde rond hout palen is het gebruik bij bomen. Als boompaal kunt u de boom eraan vastmaken zodat deze stevig blijft staan. Maar ook voor het geleiden van leilindes zijn de ronde palen ideaal. Doordat wij veel verschillende lengtes kunnen leveren, kunt u de constructie ook precies zo hoog maken als gewenst.

Heeft u vragen over rond hout? Neem dan gerust contact met ons op!