• Professioneel advies
  • Grote voorraad
  • Montage mogelijk
0

Ma t/m Za geopend.

We zijn vandaag open
tot 17:00 uur!

0342 786992

Meer dan 5.000 schuttingen, tuinhekken, erfafscheidingen en bijhorende artikelen

Schuttingpalen

Schuttingpalen

Schuttingpalen zijn een onmisbaar product bij het maken van een schutting. Wij bij schuttingwinkel.com hebben een groot assortiment aan schuttingpalen. Schuttingpalen zijn uiteraard ook voor andere doeleinden te gebruiken. Hierbij kunt u denken aan pergola’s of andere tuinhout constructies. Ook is het bijvoorbeeld te gebruiken voor een tuinoverkapping of tuinhuis.

Assortiment

Schuttingpalen hebben we in diverse soorten en maten. De meest gangbare schuttingpalen die wij bij schuttingwinkel.com voeren zijn:

Gebruik schuttingpalen

Zoals hier boven ook al aangegeven zijn schuttingpalen geschikt voor diverse doeleinden. De geïmpregneerde schuttingpalen zijn zeer geschikt voor het maken van een voordelige schutting. Wilt u een schutting die duurzamer is? Dan gebruikt u de hardhouten schuttingpalen. Voor het maken van een veranda of overkapping kunt u ook prima schuttingpalen gebruiken. Om de palen gemakkelijker in de grond te kunnen zetten, kunt u bij ons ook een grondboor kopen. Hiermee maakt u eenvoudig met de hand een gat met de juiste diameter, waar u vervolgens de paal in zet.

Onderhoud

Over het algemeen hebben de schuttingpalen geen onderhoud nodig. U zou de hardhouten schuttingpalen kunnen behandelen met bankirai olie om de donkere kleur te doen behouden. Datzelfde geldt ook voor de betonnen schuttingpalen van antraciet. Deze zijn te behandelen met betoncoating waardoor de schuttingpalen weer mooi donker worden.

Voor een goede verankering van schuttingpalen op moeilijk doorlaatbare plaatsen, is het gebruik van paalpunthouders aan te raden. Hiermee haalt u toch nog een stuk stevigheid uit de grond voor de schuttingpaal.

Duurzaamheid schuttingpalen

De duurzaamheid van de schuttingpalen is natuurlijk per schuttingpaal en materiaalsoort verschillend. Onze ervaring is dat de levensduur van geïmpregneerde schuttingpalen 10 tot 15 jaar is, waarbij de schuttingpalen van hardhout en eiken een levensduur van 15 tot 25 jaar hebben.

De betonnen schuttingpalen zijn voorzien van een wapening waardoor deze een nog langere levensduur hebben.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie of heeft u vragen over een van onze producten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!